Фірми Курченка напрацювали на 11 кримінальних справ, а він про це не знає

Читать на русском

В рамках розслідування незаконної діяльності групи компаній, які входять до «Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії» Сергія Курченка, відкрито 11 кримінальних проваджень в Автономній Республіці Крим, 8-ми областях та Києві.

Про це повідомив у своєму блозі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зокрема, встановлено, що державний бюджет втратив близько 7 млрд. грн. в результаті реалізації компаніями групи «СЄПЕК» нафтопродуктів без митного оформлення та сплати податків і зборів.

За інформацією Авакова, під час обшуків вилучено 13 тис. тонн нафтопродуктів, бухгалтерські документи та комп'ютерна техніка.

Крім цього, у Києві відкрито кримінальне провадження за фактом завдання групою компаній «СЄПЕК» збитків НАК «Нафтогаз» на суму 1 млрд. 600 млн. грн.

В той же час голова наглядової ради ГК «СЄПЕК» Сергій Курченко в своїй заяві від 6 березня, опублікованій на офіційному сайті, висловив здивування щодо застосованих до нього санкцій з боку Європейського Союзу і звинувачень у виведенні з України державних коштів.

«Я - чесний український бізнесмен, який завжди інвестував в Україну і саме тут зосереджений практично весь мій бізнес. Група компаній, що мені належать, неодноразово піддавалася перевіркам з боку правоохоронних органів і жодних серйозних порушень виявлено не було», - зазначає Курченко.

Бізнесмен також заявив, що готовий надати перевіряючим органам ЄС всі необхідні документи, а санкції проти себе вважає результатом брудної інформаційної кампанії проти нього.

Він додав, що низка політичних сил і олігархів в Україні намагаються заволодіти його активами.

«Ні на мене, ні на будь-які фірми, до яких я маю відношення, немає жодної кримінальної справи. І я впевнений, що найближчим часом це непорозуміння вирішиться», - підкреслив Курченко.

Проектом «Слово і діло» станом на 6 березня 2014 року зафіксовано 27 обіцянок Авакова, з яких – 9 виконані, а 18 перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: