На Курченку уряд заощадив для бюджету майже мільярд - Яценюк

Читать на русском

Закриття тіньових митних схем, які використовувались підприємствами олігарха Сергія Курченка при ввезенні нафтопродуктів, дозволило додатково мобілізувати до держбюджету 835 млн. грн.

Про це сьогодні, 18 квітня, повідомив під час години запитань до уряду прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.  

«У минулому році схема сім’ї вкрала 835 млн. через нерозмитнення і пільги по розмитненню нафтопродуктів. А в цьому році в квітні – плюс майже 1 млрд. грн., який раніше йшов в кишені, а зараз пішов у бюджет», - зазначив прем’єр.

Системою «Слово і Діло» на сьогодні зафіксовано 233 обіцянки Арсенія Яценюка. Поточний рейтинг його відповідальності становить 25%. Серед останніх обіцянок прем’єра - представити «безперечні докази» наявності російських солдат на українській території, а також амністувати протестувальників в східних регіонах, які добровільно здадуть зброю.

Нагадаємо, в березні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в рамках розслідування незаконної діяльності групи компаній, які входять до «Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії» Сергія Курченка, відкрито 11 кримінальних проваджень.

МВС також арештувало в Одесі пальне «Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії» на суму близько $70 млн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: