Шлапак розраховує на відновлення співпраці з МВФ уже до кінця квітня

Читать на русском

Український уряд направив звернення до Міжнародного валютного фонду для відновлення програми співпраці та отримання нового кредиту.

Про це з посиланням на «Українські новини» повідомляє «Слово і Діло».

Міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що Україна вже направила відповідні документи до штаб-квартири МВФ, і у Вашингтоні їх отримали. Раніше, 14 квітня директор-розпорядник фонду Крістін Лагард завила про те, що співпраця з Україною може бути відновлена вже в найближчі 2-3 тижні.

У свою чергу прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підтвердив, що Україна очікує на відновлення співпраці з установою вже до кінця цього місяця.

Нагадаємо, 19 березня Олександр Шлапак заявив, що Україна буде розробляти свою фінансову політику під наглядом Міжнародного валютного фонду. 10 квітня міністр доповів, що Україна виконала всі умови для отримання першого траншу фінансової допомоги від МВФ. Тоді ж він повідомив, що Україна не використовуватиме кошти перших траншів для розрахунків з Росією, а направить їх у резерв Нацбанку та на потреби бюджету.

Раніше голова Національного банку Степан Кубів запевняв, що Україна підпише Меморандум про співпрацю з МВФ ще на початку квітня, але його прогноз не справдився.

Олександр Шлапак наразі виконав 4 з 20 обіцянок, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». Так, міністр фінансів пообіцяв подання змін до держбюджету та швидке відшкодування ПДВ і свого слова дотримав. Ще 3 обіцянки Шлапака так і залишилися невиконаними. Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: