КСУ розтлумачить, на який строк буде обрано президента – Карпунцов

Читать на русском

Конституційний Суд просять розтлумачити норми Конституції щодо терміну повноважень Президента України, якого буде обрано на позачергових виборах 25 травня.

Як повідомив нардеп від фракції УДАР Валерій Карпунцов, із відповідним зверненням до КСУ звернулася група народних депутатів, передає «Слово і Діло».

Сам Карпунцов упевнений у хибності думки про те, що президент має бути обраний на строк менше одного року.

«Таке розуміння положень Конституції не відповідає складовій принципу правової держави –  періодичності обрання глави держави на один і той самий п’ятирічний строк. Крім того, таке штучне та безпідставне скорочення строку повноважень Президента України фактично тягне за собою порушення визначених Основним Законом України виборчих прав як особи, яка переможе на президентських перегонах, так і виборців, які проголосували на відповідних виборах», – зазначив Карпунцов, якого цитує прес-служба УДАРу.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 6 обіцянок Карпунцова. Зокрема, 25 лютого він запевнив, що його партія не вестиме жодних кулуарних перемовин щодо формування парламентської коаліції.

Нагадаємо, інший нардеп від УДАРу Валерій Пацкан 18 квітня пообіцяв, що всі жителі Криму матимуть можливість проголосувати на виборах Президента України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: