Герман не голосувала за виконання своєї обіцянки по суспільному ТБ

Читать на русском

Народний депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман не підтримала проект закону «Про суспільне телебачення і радіомовлення України», незважаючи на те, що в жовтні 2012 року сама обіцяла, що наступний склад парламенту прийме цей закон.

Як свідчить поіменне голосування за вказаний законопроект, його підтримали 243 народних депутати, серед яких не виявилося Герман (фракція ПР проігнорувала голосування у повному складі).

Варто зазначити, що згідно ще з однією обіцянкою Герман, реальне створення громадського телебачення в Україні мало розпочатися до кінця каденції тепер уже колишнього президента Віктора Януковича, повноваження якого, як відомо, були припинені достроково.

Нагадаємо, що 3 квітня кандидат у президенти від партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко запропонувала передати структурі, яка в майбутньому буде відповідати за функціонування суспільного телебачення, майно каналу БТБ.

Створення громадського телебачення було одним з пунктів передвиборної програми Блоку Юлії Тимошенко на позачергових парламентських виборах 2007 року.

У своїй програмі на виборах Президента України в 2014 році Петро Порошенко проголосив, що вважає створення суспільного телебачення невідкладним завданням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: