За рахунок каналу БТБ Тимошенко хоче виконати обіцянку семирічної давності

Читать на русском

Кандидат в президенти від партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко запропонувала передати майно каналу БТБ структурі, яка в майбутньому буде відповідати за функціонування суспільного телебачення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії «Батьківщини».  

«Абсолютно очевидно, що в умовах вкрай важкої фінансової ситуації утримувати спеціальний телевізійний канал для висвітлення діяльності Нацбанку є недоречним і навіть аморальним… Матеріально-технічна база арбузівської забавки – телеканалу БТБ – якраз стане в нагоді під час розбудови нового громадського мовника», - зазначила Тимошенко.

З пропозицією щодо передачі майна каналу у власність громадського мовника вона звернулася до голови Нацбанку Степана Кубіва та прем’єра Арсенія Яценюка.

Тимошенко також наголосила на необхідності якнайшвидшого прийняття законопроекту про суспільне мовлення, який знаходиться на розгляді Верховної Ради.

Як відомо, канал БТБ був створений за ініціативою Сергія Арбузова під час його перебування на посаді голови Нацбанку.

Нагадаємо, створення суспільного телебачення та радіомовлення було одним із пунктів передвиборчої програми Блоку Юлії Тимошенко ще на виборах 2007 року.

17 червня 2011 року колишній голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович пообіцяв до кінця року завершити роботу над проектом громадського телебачення, але зазначена обіцянка також залишилася невиконаною.

У своїй програмі на виборах Президента України у 2014 році Петро Порошенко вказав, що вважає створення суспільного телебачення невідкладним завданням.

Станом на сьогоднішній день у системі «Слово і Діло» зафіксовано 115 обіцянок Юлії Тимошенко. Скільки з них були виконані, можна дізнатися на нашому сайті. Серед останніх обіцянок Тимошенко – повернення Криму Україні і створення боєздатної армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: