ПР проти від'єднання Донбасу й застосування сили до сепаратистів – Левченко

Читать на русском

ПР звернулася до Києва з вимогою амністії протестувальників, підтримки надання російській мові статусу другої державної та розширення повноважень регіонів. Натомість, сепаратистів закликали скласти зброю та звільнити адміністративні будівлі.

Про це сьогодні, 16 квітня, на екстреному з'їзді у Донецьку заявив член Президії політради партії Микола Левченко – повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на «Українську правду».

Левченко заявив, що політсила підтримує вимоги протестувальників у всьому, окрім відокремлення від України: «Ми сходимося багато у чому. Крім одного - статусу Донбасу. Тим, хто закликає Донбас вийти зі складу України, я хочу відповісти. Це все одно, що викинутися з вікна десятого поверху».

«Ми були у глибокому політичному нок-дауні, - пояснив політик факт, що партія досі не висувала подібних жорстких вимог, - і тільки тепер стали на ноги, і можемо вести бій. Це означає, по-перше, змусити Київ почути голос абсолютної більшості мирних жителів Донбасу, і, по-друге, вберегти від біди радикально налаштовану меншість».

Левченко також звернувся до простих жителів Донбасу із проханням сприяти мирному та якнайшвидшому вирішенню ситуації, адже тривале блокування апарату місцевої влади, за його словами, обов’язково відобразиться на добробуті кожного жителя регіону.

Нагадаємо, нині у Донецьку та області залишаються захопленими обласна та деякі районні адміністрації, окремі відділи міліції та управління СБУ у ряді районних центрів. У Слов’янську та Краматорську є ознаки збройного протистояння між армією й правоохоронцями з одного боку та сепаратистами – з іншого. Сьогодні «Слово і Діло» також повідомляло про захоплення Донецької міської ради.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 9 обіцянок Миколи Левченка, усі – в процесі виконання. Так, 2 дні тому голова Донецької обласної організації Партії регіонів пообіцяв зробити все, аби зупинити кровопролиття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: