В Україні карають лише кожного тридцятого корупціонера – Петренко

Читать на русском

В 2013 році з 2300 кримінальних проваджень за корупційні підозри, тільки 74 особи понесли кінцеву відповідальність у вигляді кримінального покарання.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент «Слово і Діло».

Водночас, він зауважив, що у 2013 році жоден високопосадовець не був притягнутий навіть до адміністративних покарань. «Для статистики притягували середні ланки держслужбовців до відповідальності – на районному рівні, на міському», - уточнив він.

Петренко також розповів, що вчора був оприлюднений звіт на 2014 рік по проведенню антикорупційних заходів. «Вперше за три роки цей звіт був поданий вчасно», - заявив він.

Петренко сказав, що антикорупційний звіт буде уточнюватися. «Ми звернулися до громадських організацій для альтернативного звіту по корупції в органах центральної влади, який нами теж буде розглянутий і оприлюднений. Також попросили тих, хто укладав державний звіт, провести його ревізію», - уточнив Петренко.

Петренко обіцяє вживати жорсткі заходи стосовно корупціонерів у Державній виконавчій та Державній реєстраційній службах.
Також він обіцяв докласти всіх зусиль, аби повернути в Україну колишніх чиновників, на яких відкриті кримінальні провадження.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 21 обіцянку Петренка. Наразі він встиг виконати лише 5. Які саме – дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: