Всупереч обіцянці Турчинова, в Криму утримується український офіцер

Читать на русском

В. о. заступника голови Адміністрації Президента Андрій Сенченко повідомив, що в Криму спецслужби РФ досі утримують українського підполковника Калачова.

«Ми вже кілька тижнів намагаємося добитися його передачі, але поки, на жаль, відповідь нечітка», – розповів Сенченко в інтерв'ю "Радіо Свобода", повідомляє "Слово і Діло".

За його словами, російська сторона не пояснює, чому утримує українського офіцера.

«Єдине, що ми отримали – чітке підтвердження того, що його утримують не представники Міноборони Російської Федерації, а він потрапив до рук однієї з російських спецслужб», – додав він.

«Вчепилися: «В нас до нього є запитання». А які можуть бути запитання до чесного офіцера, який на території своєї країни виконував свій військовий обов'язок? Він не зайшов на територію Російської Федерації і не робив там якихось підступних речей», – зазначив Сенченко.

Крім того, ще один український офіцер фактично не може виїхати з Криму, оскільки є свідком у справі про вбивство російськими солдатами українського майора Станіслава Карачевського в селищі Новофедорівка.

Нагадаємо, в. о. Президента України Олександр Турчинов обіцяв не залишити без захисту жодного офіцера або солдата з Криму.

Як повідомлялося раніше, офіцера ЗСУ безкарно застрелили в Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: