Добкін пояснив свою схему обрання регіональних керівників

Читать на русском

Призначення вищих керівників у регіоні має проводитися шляхом відкритого та прозорого голосування територіальної громади.

Про це заявив кандидат у президенти України від Партії регіонів Михайло Добкін, повідомляє офіційний сайт ПР, передає «Слово і Діло».

Також він зазначив, що варто обирати лише одного керівника області. «Йдеться про губернаторів і голів обласних рад. Я думаю, що немає сенсу мати двох керівників такого рівня, досить обирати одного голову регіону, який буде в одній особі керувати і обласною радою, і виконавчим комітетом. Ця схема спокійно працює на прикладі мерів, які керують виконавчим органом місцевого самоврядування та ведуть сесію міськради», – наголосив він.

За словами кандидата у президенти України, виборність дозволить не просто обирати на цю посаду своїх найкращих претендентів, але й простіше контролювати владу на місцях. «Того, хто призначений із Києва, буває важко контролювати, тому що він підзвітний, у першу чергу, президенту й уряду, а потім уже територіальній громаді», – заявив Михайло Добкін.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 173 обіцянки політика. Скільки йому вдалося виконати, дивіться в рейтингу.

Зокрема він обіцяв, що внесе зміни до Конституції щодо виборів губернаторів і суддів прямим відкритим голосуванням. А також заявляв про те, що створить систему соціальних ліфтів, якщо стане президентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: