Перед виборами кандидати масово піддаються на «замахи» та «викрадення»

Читать на русском

Більше ніж за місяць до виборів президента України та київського міського голови, які призначені на 25 травня, з кандидатами на ці посади почали траплятися інциденти – когось із них було «викрадено», на когось «скоєно замах», а ще когось просто закидали яйцями.

Справжнім "ньюзмейкером" цього тижня став кандидат у президенти, екс-регіонал Олег Царьов. Зокрема ввечері 10 квітня стало відомо про «викрадення» колишнього регіонала. Таку інформацію розповсюдила його прес-служба після бійки під одеським готелем «Променад», у якій брали участь як прихильники Царьова, так і представники «Правого сектора». Деякі ЗМІ навіть повідомляли, що в кандидата стріляли з вогнепальної зброї. Утім, пізніше сам Царьов написав, що з ним усе добре, і він навіть встиг «випити й закусити» за час свого «зникнення», яке мотивувалося винятково розрядженою батареєю в його телефоні.


За день до цього Царьов став учасником іншої неприємної історії – у Миколаєві його негостинно зустріли місцеві жителі, від одного з яких політик навіть отримав удар в обличчя.


Кандидата в президенти від Партії регіонів Михайла Добкіна 9 квітня мало не розірвав агресивний натовп у Луганську, де він намагався взяти на себе функції переговірника в конфлікті біля захопленої сепаратистами будівлі місцевого управління СБУ. В Добкіна летіли не тільки брутальні словосполучення, а й різноманітні предмети, а дехто намагався власноруч докластися до обличчя кандидата. В результаті натовп виштовхав «переговірника» за барикади. 


Ще одного екс-регіонала й кандидата на найвищу в країні посаду Сергія Тігіпка закидали яйцями перед прес-конференцією в Одесі. Сам колишній віце-прем’єр після цього заявив, що готовий адекватно сприймати негативне ставлення до нього окремих українців, оскільки в «наелектризованій ситуації» в країні винні всі політики.


Напередодні також з’явилася інформація про замах на нинішнього голову Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка, який виступає одним із кандидатів на посаду столичного мера. Про те, що хтось начебто загрожував його життю, повідомив у телеефірі сам Бондаренко, а також його колега з партії «Батьківщина» Олександр Бригинець. Утім, судячи з коментарів читачів, мало хто з них перейнявся серйозністю цієї проблеми – «замах» обґрунтовувався відкрученими гайками в колесі машини Бондаренка.

Окрім того, 3 квітня працівники Служби безпеки України затримали двох громадян Росії, які, як підозрюється, мали намір викрасти одного з кандидатів у президенти України. Втім, про те, що це був за кандидат, і про рівень реальної загрози для його життя СБУ тоді не повідомила.

Проект «Слово і Діло» й надалі стежитиме за обіцянками та програмами кандидатів, а також гострими перипетіями передвиборчої боротьби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: