Турчинов готовий іти на поступки сепаратистам

Читать на русском

Голова Верховної Ради, в.о. Президента Олександр Турчинов гарантував людям, які захопили адмінбудівлі в Донецьку та Луганську, звільнення від кримінальної відповідальності, якщо вони складуть зброю та залишать приміщення.

Про це він заявив під час ранкового засідання ВРУ, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу парламенту.

«Ми гарантуємо, що не буде жодних кримінальних переслідувань… У випадку, коли люди складуть зброю і звільнять адміністративні приміщення, нам не треба буде приймати закон про амністію», - заявив Турчинов, пообіцявши, що звільнення зазначених осіб від відповідальності буде оформлене указом в.о. Президента.

Він додав, що розмовляв телефоном з людьми, що захопили будівлю СБУ в Луганську та виклав їм свої пропозиції.

З його слів, влада готова у найкоротший термін розширити права місцевих рад, а також створити комісію для об’єктивного розслідування подій, що відбулися останніми днями на півдні та сході.

Нагадаємо, 8 квітня Верховна Рада посилила відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також за державну зраду, як і обіцяв Олександр Турчинов.

9 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що сепаратистська криза в Луганську буде вирішена протягом 48 годин.

В той самий день голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заперечив свою причетність до сепаратистських акцій у південно-східних регіонах України.

Рейтинг відповідальності Турчинова в системі «Слово і Діло» наразі становить 31%. Він виконав 24 з зафіксованих проектом 78 обіцянок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: