Турчинов нарешті вирішив узятися за сепаратистів

Читать на русском

В. о. Президента України Олександр Турчинов заявив, що Верховна Рада на засіданні 8 квітня розгляне питання про посилення відповідальності за сепаратизм та заборону партій, які займаються сепаратистською діяльністю

«Завтра Верховна Рада одним з перших питань розгляне закон, який посилить покарання за сепаратизм», - повідомив Турчинов у своєму відеозверненні, пише «Слово і Діло».

За його словами, також буде піднято питання про заборону діяльності політичних партій та громадських організацій, що стоять на позиціях сепаратизму і «працюють на країну агресора і проти власного народу».

«Я з повагою ставлюся до всіх політичних поглядів, в тому числі й до поглядів наших опонентів, але сепаратизм - це не політика, а важкий злочин», - вважає спікер.

Голова парламенту заявив, що 6 квітня почалася друга хвиля спецоперації Росії проти України, мета якої «дестабілізувати ситуацію в державі, повалити українську владу, зірвати вибори і розірвати на шматки нашу країну».

Турчинов вважає, що вороги України намагаються розіграти кримський сценарій, але влада цього не допустить.

«Вночі створений антикризовий штаб, а проти тих, хто взяв у руки зброю проводитимуться антитерористичні заходи», - зазначив спікер.

Нагадаємо, 6 квітня в Донецьку проросійські мітингувальники штурмом захопили будівлю облдержадміністрації, вимагаючи негайного скликання позачергової сесії облради і прийняття депутатами рішення про проведення в регіоні референдуму про приєднання до Росії.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що уряд розробив план із урегулювання ситуації у східних регіонах.

В активі Олександра Турчинова - 23 виконані обіцянки з 75, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання перебувають 44 обіцянки політика, зокрема, про те, що у Східній Україні не буде повторення кримського сценарію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: