Тігіпко пропонує амністувати учасників заворушень на сході країни

Читать на русском

Колишній регіонал виступив за розробку законопроекту про амністію протестувальників у східних областях України.

Сергій Тігіпко порівняв останні події на південному сході України з Євромайданом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Нардеп заявив про те, що новий закон необхідний для розв’язання конфлікту. Тігіпко нагадав, що аналогічні міри застосовувалися до учасників Євромайдану в Києві. На його думку, на площі Харкова, Донецька й Луганська вийшли не сепаратисти, а звичайні жителі, що не згодні з діями нової української влади. Серед їхніх вимог Тігіпко називає федералізацію та розширення повноважень регіонів.

Крім того, Тігіпко називає інформацію про російських агентів у Луганську та заручників, яких вони нібито тримали в будівлі СБУ, неправдивою.

Нагадаємо, 7 квітня голова Верховної Ради й виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов назвав останні події в Харкові, Донецьку та Луганську другою хвилею спецоперації Росії проти України. Вже наступного дня Парламент посилив відповідальність за сепаратизм, а в. о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв розібратися з силовиками, що співпрацювали з мітингувальниками під час захоплення Харківської обласної адміністрації. Крім того, 8 квітня під час звільнення ХОДА внутрішні війська затримали 70 активістів, котрими нині займається Генеральна прокуратура.

На рахунку Сергія Тігіпка – 177 обіцянок, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». Із 72 виконаних обіцянок нардепа остання – про погашення заборгованості з виплати зарплат бюджетникам датується 2012 роком, коли Тігіпко обіймав посаду віце-прем’єра з соціальної політики. Наразі екс-регіонал пропонує закріплення російської мови як другої державної та заборону закритих партійних списків у разі обрання його президентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: