Тарута назвав замовників подій на сході України

Читать на русском

Губернатор Донеччини не сумнівається, що останні події координують з-за східного кордону.

Януковича та його «сім’ю» Тарута також вважає причетними до заворушень, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Insider».

Днями голова Донецької обласної адміністрації заявив, що спалах сепаратизму у східних регіонах країни – не що інше, як виконання плану Кремля та осіб, наближених до екс-президента Януковича.

За його словами, мітинги в Донецьку, Харкові та Луганську здебільшого штучні. «Тут на акціях протесту є люди, які справді мають симпатії до Росії, а й є ті, хто не приховує, що отримує за це гроші», – каже Тарута. Він додає, що ці протести не опираються на думку більшості населення, в основі кожного подібного мітингу – 400-600 чоловік, усі решта – «глядачі», які приходять здебільшого по вихідних.

Цієї ж думки притримується нардеп Володимир Ландік, який заявив, що до захоплення будівлі СБУ в Луганську зокрема причетний Олександр Єфремов.

Нагадаємо, 6 квітня в результаті штурму були захоплені обласні державні адміністрації в Харкові та Донецьку, а також будівля управління СБУ в Луганську. В ніч на 7 квітня Кабмін затвердив план стабілізації ситуації, й того самого дня до Харкова вирушили Арсен Аваков та Віталій Ярема. Нині в першій столиці України триває антитерористична операція, адміністративні будівлі в Луганську й Донецьку залишаються захопленими. Крім того, за інформацією Служби безпеки України, в руках луганських сепаратистів досі перебувають 4 заручники, ще 56 були звільнені минулої ночі.

У системі «Слово і Діло» зареєстровано 14 обіцянок Сергія Тарути, всі нині в процесі виконання. Так, голова Донецької обласної адміністрації пообіцяв не допустити кривавих заворушень у Донецьку та затвердити програму боротьби з нелегальним видобутком вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: