Онопенко розповів, де може відбутися незаконний з'їзд суддів України

Читать на русском

Член Вищої ради юстиції та голова Ради суддів України Василь Онопенко заявив, що заплановане на 7 квітня засідання з’їзду суддів може все-таки відбутися, хоча й поза межами Верховного Суду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РБК-Україна.

Він підкреслив, що сьогоднішній позачерговий з’їзд незаконно ініціювали судді Кобилянський, Ємельянов та Гвоздик, і його рішення в будь-якому разі буде визнане неправомірним.

За останньою інформацією, будівлю ВСУ, де мало проводитися засідання, з вимогами про люстрацію пікетують представники «Правого сектору» та «Автомайдану». Згідно з їхніми даними учасники з’їзду мають на меті закріпити на найвищих посадах судової влади України своїх «найбільш одіозних представників».

Нагадаємо, 4 квітня народний депутат Сергій Соболєв заявив, що фракція «Батьківщина» підтримає закон про люстрацію суддів. «Слово і Діло» також повідомляло про те, що Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендує звільнити суддю Кірєєва, який свого часу ухвалив рішення про ув’язнення Юлії Тимошенко. А за день до того голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв оприлюднив проект закону про люстрацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: