Кернес не побачив у загарбниках облдержадміністрації сепаратистів

Читать на русском

Харківський міський голова Геннадій Кернес вважає, що будівлю облдержадміністрації в Харкові захопили не сепаратисти, а люди, яким цікавий хід розслідування стрілянини увечері 14 березня на вулиці Римарській.

«Зараз тут знаходяться люди, які хочуть дізнатися, що в слідстві відбувається з приводу вбитих людей на вулиці Римарській, з приводу вбитих харків'ян. Це головний мотив того, що вони прийшли до будівлі адміністрації. Жодного сепаратизму від цих людей я не чув», - заявив Кернес, пише «Слово і Діло».

Мер Харкова також розповів, що найближчим часом у будівлі ОДА міська та обласна влада проведе переговори з лідерами активістів, які зайняли будівлю.

При цьому він підкреслив, що питання референдуму обговорюватися не буде. «Якщо є в когось сепаратистські настрої, я цим людям пояснив: жодних референдумів, тому що немає закону. Жодних інших питань ніхто з ними обговорювати не буде», - зазначив Кернес.

Нагадаємо, 14 березня в Харкові внаслідок нічної перестрілки під час акцій протесту біля офісу «Просвіти» 2 людини загинули і 5 були поранені. Також було затримано близько 30 учасників конфлікту з обох сторін.

Як повідомлялося раніше, напередодні ввечері проросійські активісти захопили будівлю Харківської ОДА й вивісили над нею російський прапор.

Поточний рейтинг Геннадія Кернеса в системі «Слово і Діло» становить 25%: він виконав 31 зі 124 зафіксованих проектом обіцянок. Ще 70, серед яких обіцянка притягнути до відповідальності винних у зіткненнях на вул. Римарській, знаходяться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: