Тягнибок узявся за нелегальний видобуток бурштину

Читать на русском

Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок звернеться до міністра внутрішніх справ та генпрокурора з вимогою припинити нелегальний видобуток бурштину в Рівненській області.

Про це він сказав під час поїздки на Рівненщину, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«До мене звернулися жителі Сарненщини із проханням про допомогу, оскільки, за їхніми словами, місцеві представники правоохоронних органів – міліція та обласна прокуратура – покривають незаконний видобуток бурштину»,  – заявив нардеп.

Лідер «Свободи» додав, що на Рівненщині щодня працюють кілька сотень нелегальних копачів бурштину.

«За одну ніч нелегальний копач намиває до трьох кілограмів бурштину середньою вартістю близько семи тисяч гривень. … У той самий час державне підприємство «Бурштинові копальні» видобуває за добу всього 12-20 кілограмів бурштину», – зазначив політик.

Рейтинг відповідальності Олега Тягнибока в системі «Слово і Діло» наразі становить 21%. Із зафіксованих проектом 57 обіцянок він поки виконав 12. Зокрема, як і обіцяв, він та Ірина Фаріон не ввійшли до складу коаліційного уряду.

Нагадаємо, 25 березня губернатор Донецької області Сергій Тарута запевнив, що протягом двох місяців усі нелегальні шахти-копанки в регіоні пройдуть легалізацію. Також він пообіцяв за власні кошти облітати всі місця, де знаходяться нелегальні копанки.

27 березня голова Кабміну Арсеній Яценюк повідомив, що уряд планує вдвічі збільшити ренту за користування корисними копалинами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: