Головне за ніч 2 квітня

Читать на русском

Україна не просила у НАТО зброї  - Дещиця

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця
заявив, що Україна не просить у НАТО допомоги у вигляді надання зброї.

«Ні, зброї у нас в Україні достатньо. Це список необхідного технічного обладнання, яке потрібне для оборони України, для Національної гвардії, прикордонників», - відповів Дещиця на запитання, чи є в списку запитуваної Україною допомоги зброя.

Нагадаємо, Україна передала країнам-членам НАТО список необхідної військово-технічної допомоги. Цей запит країни Альянсу детально проаналізують і приймуть щодо нього індивідуальне рішення.

Тимчук наполягає, що Росія передає Україні непридатну військову техніку.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук заявляє, що російська сторона передає Україні захоплену в Криму небоєздатну військову техніку.

«Сьогодні в Бахчисараї завантажували техніку нашого автомобільного батальйону. Спочатку росіяни погодилися віддати 74 одиниці техніки (собі залишили 27 бензовозів і 3 ПАРМ - пересувних автомобільних ремонтних майстерень)», - написав Тимчук на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Техніка вже було відправлялася на материк, як прискакав бравий російський полковник і наказав розвантажити ще 7 бензовозів. Мовляв, самим потрібні», - уточнив Тимчук.

«На це російські ж солдати заявили, що перед завантаженням на залізничні платформи зняли з автомобілів все, що могли, а що не могли - розкурочили. Мовляв, навіщо тепер нам цей брухт? На що полковник довго тупав ніжками і кричав своїм солдатам, що треба було спочатку розібратися, що може самим стати в нагоді, а потім вже ламати і віддавати українцям», - написав експерт.

Петренко заявляє, що Україна не денонсуватиме російсько-українські угоди стосовно ЧФ

Україна не має наміру денонсувати чотири російсько-українські угоди щодо Чорноморського флоту РФ, які 31 березня денонсувала російська Держдума.

«Згідно з міжнародною судовою практикою такі дії (одностороння денонсація Держдумою двосторонніх угод – ред.) є неприпустимими, такі дії міжнародними судами не визнаються. Ми, зі свого боку, не будемо жодної з цих угод денонсувати», - повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, пише «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Вони є для нас доказовою базою на підтвердження прав України в судах, зокрема, прав на компенсацію збитків із боку РФ. У разі, якщо Росія в односторонньому порядку збільшуватиме ціну на газ, ми також, зі свого боку, нараховуватимемо ту ціну, яка за наявною формулою є дійсною, без урахування цієї денонсації. Нехай росіяни тоді пробують у міжнародних судах довести свою правоту», - запевнив Петренко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: