Головне за ніч 5 квітня

Читать на русском

Правоохоронці отримали санкції на арешт екс-голови СБУ Якименка – Наливайченко

Валентин Наливайченко повідомив, що правоохоронці мають ордер на арешт Олександра Якименка.

Про це очільник СБУ повідомив в ефірі «Першого національного».

У відомстві від генерал-майора Якименка чекають пояснень щодо дозволу на розгортання під час буремних подій цієї зими командних пунктів ФСБ Росії «для генералів, що приїхали до нашої країни і разом з ним планували антитерористичну операцію проти мирних громадян», - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, з 4 березня колишній голова Служби безпеки України Олександр Якименко оголошений у розшук. У наступні два дні у ЄС та ряді інших країн екс-посадовця внесли у список українців, проти яких було запроваджено фінансові санкції. Напередодні ж Наливайченко повідомляв, що СБУ має докази того, що Янукович та Якименко керували організацією масових убивств на Майдані Незалежності.

Тігіпка хочуть виключити з Партії Регіонів

На думку Президії Політради ПР, Сергій Тігіпко порушує устав політсили.

Відповідна заява з’явилася на офіційному сайті партії.

Члени президії Партії Регіонів пропонують виключити Сергія Тігіпка зі своїх лав за невиконання рішень XIV з’їзду партії та «вчинення своїми діями шкоди репутації Партії Регіонів».

Нагадаємо, 29 березня політична сила визначилася з єдиним кандидатом на крісло Президента на майбутніх виборах. Більшістю голосів ним був обраний Михайло Добкін. Сергія Тігіпка підтримали лише 35 делегатів проти 315, однак, незважаючи на це, він вирішив продовжити боротися за президентське крісло.

У Херсоні запрацював паспортний стіл для кримчан – Аваков

Українці, що нині перебувають на тимчасово окупованій території Криму, зможуть безперешкодно оформити документи у спеціально створеному підрозділі МВС у Херсоні.

Вчора в ефірі «Першого національного» про це заявив в. о. міністра внутрішніх справ.

«Усі кримчани, які хочуть оформити українські паспорти, вклеїти фотографії чи здійснити якісь транзакції з документами України, можуть на сьогоднішній день зробити це в Херсоні. Ми відкрили там спеціальний підрозділ», - повідомив Аваков.

Нагадаємо, Арсен Аваков напередодні узявся перебудовувати керівні структури МВС та створити Національну гвардію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: