Ярема запевнив, що Україна не виготовлятиме зброю для Росії

Читать на русском

Перший віце-прем'єр України Віталій Ярема заявив, що офіційний Київ планує припинити військову співпрацю з Росією.

«Випускати продукцію для РФ, яка буде потім спрямована проти нас - це повне безумство, і таке рішення було вже прийняте прем'єр-міністром про те, що ми припиняємо військову співпрацю з РФ», - повідомив Ярема, пише «Слово і Діло».

Водночас представник Кабміну нагадав, що Україна традиційно дуже активно співпрацює з РФ у сфері військово-промислового комплексу, і на території України працюють багато підприємств, які виготовляють військову продукцію, експортовану в Росію.

За його словами, різке припинення такої співпраці з РФ обернеться серйозними втратами для української економіки. І в зв'язку з цим, сьогодні проводиться серйозна робота для пошуку інших ринків збуту продукції українського ВПК. Зокрема, уряд має намір перенаправити експорт продукції на східні ринки.

Нагадаємо, 13 березня вибухнув скандал. З'ясувалося, що новопризначена голова «Укроборонпрому» Валентина Дрозд продовжила поставляти Росії військове устаткування.

В активі Віталія Яреми - 4 виконаних обіцянки з 46, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 42 обіцянки політика, зокрема, про подолання кризи, викликаної діяльністю попереднього уряду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: