Луценко марить новою політичною силою

Читать на русском

Лідер Громадянської ініціативи «Третя українська республіка » Юрій Луценко має намір створити нову політсилу

«Сьогодні я відчуваю надзвичайну необхідність формування нової політичної сили в Україні. Адже Україна не має ніякої ідеологічної політсили, яка б відповідала завданням нової країни», - заявив Луценко, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Колишній міністр МВС підкреслив, що сприятиме процесу формування політичної сили нової якості. «Ми повинні покінчити з партіями як лідерськими проектами. Партія не повинна змінюватися з приходом нового керівника. Партійці не повинні виходити з неї за те, що їх лідер не може стати Президентом. Політики повинні йти по довірі до суспільства, до громадян, а не до олігархів за грошима», - упевнений лідер« Третьої української республіки».

У той же час Луценко зазначив, що має свою команду, на яку буде спиратися при побудові партії. «Третя Українська Республіка» - це мозковий штаб з декількох десятків експертів, інтелектуалів високої якості, які виробляли ідеї та меседжі для Майдану. <...> На цій основі можна формувати політичну силу. У ході президентських виборів вона народиться, і ви мене там побачите. Я увійду в політику не через призначення, а через обрання», - заявив Луценко.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 20 обіцянок Юрія Луценка. 7 з них, включаючи планування повернутися до Конституції 2004 року, йому вдалося виконати. Ще 7, серед яких обіцянка, що Майдан підійде ближче до Верховної Ради у разі, якщо депутати не підтримають пропозиції опозиції, - не були виконані. Решта 6 заяв політика поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: