Луценко відмовився від участі у виборах мера Києва

Читать на русском

Лідер громадянської ініціативи «Третя українська республіка» Юрій Луценко не братиме участі у виборах глави Києва, бо не хоче конкурувати з Віталієм Кличком.

«Я знаю, що маю високий стартовий рейтинг виборчої кампанії. Він коливається від 15 %, згідно з останніми рейтингами. Але конкурувати з Кличком, моїм другом, в таких умовах означатиме бої без правил», - заявив Юрій Луценко пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

На думку колишнього міністра МВС, краще допомогти, чим затіяти боротьбу «на радість ворогам України ». «Я підтримую необхідність об'єднання демократів і особисто не буду брати участь в київських виборах. Тому що вважаю такий формат виборів між Луценком і Кличко братовбивчої війною», - додав політик.

Також Луценко підтримав рішення Петра Порошенка і Віталія Кличка про об'єднання. За його словами, він хотів би почути від кандидатів у мери Києва, і не тільки від Кличка, але і від Лесі Оробець, про плани розвитку міста та плани боротьби з корупцією.

Нагадаємо, раніше лідер партії «УДАР » Віталій Кличко знявся з президентських виборів на користь Петра Порошенка, і заявив про намір балотуватися в мери Києва. Вибори столичного голови повинні відбудуться в один день з президентськими - 25 травня 2014.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 20 обіцянок Юрія Луценка. 7 з них, включаючи планування повернутися до Конституції 2004 року, йому вдалося виконати. Ще 7, серед яких обіцянка, що Майдан підійде ближче до Верховної Ради у разі, якщо депутати не підтримають пропозиції опозиції, - не були виконані. Решта 6 заяв політика поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: