«Правий сектор» фінансує Партія регіонів - Симоненко

Читать на русском

Лідер Компартії Петро Симоненко стверджує, що крайні націоналістичні сили, зокрема - «Правий сектор», фінансував той же великий капітал, що і Партію регіонів.

Про це він сказав під час візиту до Брюсселя, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КПУ.

«Мета у Партії регіонів була яка? Взяти собі в союзники на вибори президента крайню праву профашистську організацію, щоб, враховуючи розкол у суспільстві, вирішити питання про другий термін перебування Януковича на посаді президента», - зазначив комуніст.

За його словами, ПР фінансувала діяльність «Правого сектора» на Майдані, а також була зацікавлена ​​в об'єднанні в одну організацію різних політичних сил, які зараз входять до «ПС».

«У так званий «Правий сектор» входять вкрай праві радикальні сили: УНА-УНСО, «Тризуб» і «Патріот України». Ці сили як розрізнені не представляли інтересу, тому їх об'єднали на Майдані, їх фінансували і планували використовувати в боротьбі за владу», - додав Симоненко.

Нагадаємо, 1 квітня Центральна виборча комісія зареєструвала лідера партії «Правий сектор» Дмитра Яроша кандидатом у президенти. При цьому Ярош не вказав у своїй декларації жодного джерела доходу за 2013 рік.

Як відомо, Росія порушила проти Яроша кілька кримінальних справ, зокрема - нібито за його участь у бойових діях проти російської армії на стороні чеченських бойовиків, а також публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності.

Рейтинг відповідальності лідера КПУ Петра Симоненко в системі «Слово і Діло» становить 12%. Цей політик виконав лише 8 з 67 обіцянок, зафіксованих проектом. З останніх невиконаних заяв Симоненка – обіцянка підтримати зміни до законів «16 січня», а також - резолюцію про недовіру Кабміну Миколи Азарова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: