Яценюк планує ліквідувати всі облдержадміністрації

Читать на русском

Прем’єр Арсеній Яценюк вважає, що всі облдержадміністрації мають бути ліквідовані.

Про це він заявив на нараді, присвяченій проекту Концепції реформування місцевого самоврядування, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.  

«Вважаю це (існування ОДА - ред.) рудиментом минулого… Місцева влада повинна отримати виконкоми, центральна влада повинна отримати префектів на місцях, які не займаються розподілом коштів, а здійснюють, як у Польщі, загальний нагляд за додержанням законодавства», - висловив свою думку з приводу реформування обласної влади Яценюк.

Крім того, прем’єр вважає, що всі повноваження щодо прийняття тих чи інших рішень мають бути максимально передані на місця, а функції центральної влади повинні обмежуватися лише загальним наглядом.

Яценюк також підкреслив, що в новому тексті Конституції України й законодавстві в цілому  обов’язково мають бути закріплені зміни, які стосуються створення місцевих виконкомів.

«Виконавчі комітети повинні взяти на себе всю повноту відповідальності за стан справ у кожній області. Це дасть можливість у першу чергу підвищити підзвітність безпосередньо перед місцевою громадою тих людей, які будуть розпоряджатись ресурсами місцевої громади», - резюмував він.

Нагадаємо, 3 березня віце-прем'єр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін має намір прийняти низку рішень, спрямованих на децентралізацію влади й передачу частини повноважень на місця.

14 березня він запевнив, що його відомство найближчим часом направить на розгляд уряду проект Концепції реформи місцевого самоврядування та територіального устрою влади.

Гройсман також пообіцяв брати за приклад досвід європейських країн при проведенні реформи місцевого самоврядування.

Рейтинг відповідальності Арсенія Яценюка в системі «Слово і Діло» наразі майже вдвічі нижчий, ніж у Володимира Гройсмана. З рейтингами політиків та їхніми обіцянками можна ознайомитись на їхніх сторінках за наведеними гіперпосиланнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: