Гройсман обіцяє децентралізувати владу

Читать на русском

Віце-прем'єр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін має намір прийняти ряд рішень, спрямованих на децентралізацію влади і передачу частини повноважень на місця.

Про це він сказав на брифінгу в Будинку уряду в неділю, 2 березня.

«Вже наступного тижня я буду пропонувати уряду демонтаж таких рішень, які передбачали централізацію влади і фактичне знищення місцевого самоврядування», - зазначив він.

За словами Гройсмана, саме недопрацювання в регіональній політиці з боку держави є однією з причин нинішньої ситуації в Україні.

«Надмірна централізація влади і абсолютна втрата зв'язку з людьми привели до надзвичайно негативних явищ в регіонах», - вважає віце-прем'єр.

Він звернув увагу на доцільність поступової відмови від практики загальнодержавних програм, необхідність передачі ширших повноважень і більших фінансових ресурсів в регіони.

Нагадаємо, 26 червня 2013 року екс-президент Віктор Янукович запевнив, що в держбюджеті- 2014 будуть збільшені видатки на регіони.

1 серпня 2012 року лідер партії УДАР Віталій Кличко озвучив, що одним з напрямків діяльності його сили буде підтримка місцевого самоврядування, в тому числі і через децентралізацію державного бюджету.

Провести децентралізацію держуправління після приходу опозиції до влади обіцяв 2 липня 2012 року і нардеп Анатолій Гриценко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: