Наливайченко закрив справи старої влади проти влади нової

Читать на русском

Очолювана Валентином Наливайченком Служба безпеки України закрила кримінальні провадження проти Олександра Турчинова, Юрія Луценка, Олега Тягнибока, Миколи Катеринчука та Олега Ляшка.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

«Головним слідчим управлінням Служи безпеки кримінальні провадження стосовно О.Турчинова, О.Тягнибока, М.Катеринчука, О.Ляшка та Ю.Луценка закриті за відсутністю у їх діях складу кримінального правопорушення на підставі п.2 ст.284 КПК України», - зазначається у повідомленні.

Вказані кримінальні провадження розслідувалися СБУ за фактами дій та закликів, які були спрямовані на захоплення державної влади та загрожували громадському порядку.

22 лютого керівник Генпрокуратури Олег Махніцький заявив, що ініціюватиме передачу кримінальних справ за фактами вбивств мирних протестувальників до ГПУ.

Він також пообіцяв, що всі кримінальні справи проти активістів Майдану будуть закриті, а кожного, хто віддавав злочинні накази під час бойових дій на Майдані, буде покарано.

Валентин Наливайченко в свою чергу теж запевнив, що високопосадовці, які віддавали накази про вбивство під час акцій протесту, будуть затримані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: