Тягнибок вимагає заборонити в Україні російські товари

Читать на русском

Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок вимагає захистити українських споживачів від неякісних російських товарів, заборонивши їх продаж на території держави.  

Відповідну вимогу Тягнибок виклав у запиті, адресованому в.о. голови Держінспекції з питань захисту прав споживачів, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Свободи».

«Грубі порушення прав споживачів під час реалізації російських товарів на території України, їхня масовість та суттєвість шкоди, яку вони завдають громадянам нашої держави, наочно свідчать про необхідність вжиття дієвих заходів з убезпечення українських споживачів», - зазначає нардеп.

Він додав, що більшість російських товарів, які на сьогодні реалізуються в мережах, не відповідають вітчизняному законодавству, зокрема вимогам законів «Про захист прав споживачів» та «Про безпечність та якість харчових продуктів», а також Технічному регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.

«Прошу розглянути зазначене звернення та вжити невідкладних заходів щодо захисту української держави та унеможливлення потрапляння зазначеної продукції на ринок України», - вказано у зверненні Тягнибока.

Рейтинг відповідальності Олега Тягнибока в системі «Слово і Діло» наразі становить 21%. Скільки обіцянок він при цьому зумів виконати, можна дізнатися на нашому сайті.  

Нагадаємо, 26 березня в. о. Президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликав світову спільноту запровадити проти Російської Федерації санкції щодо заміщення російських товарів українськими.

В той же час голова Кабміну Арсеній Яценюк 18 березня пообіцяв, що зробить все, щоб побудувати з Росією партнерські та добросусідські відносини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: