Парламентська ТСК по Сашку Білому клопоче про відсторонення Авакова

Читать на русском

Тимчасова слідча комісія парламенту з розслідування загибелі активіста «Правого сектору» Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий, направить клопотання про відсторонення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова від виконання обов'язків на період розслідування цієї справи.

Про це на засіданні комісії повідомив її голова Юрій Дерев'янко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«ТСК з розслідування смерті Музичка направить клопотання до уповноважених органів щодо відсторонення міністра внутрішніх справ на період роботи ТСК», - заявив нардеп.

Нагадаємо, сам Аваков висловив готовність допустити уповноваженого представника громадськості до оцінки результатів розслідування справи загибелі Музичка. Міністр також пообіцяв оприлюднити всі факти цієї справи найближчим часом, виклавши в інтернет відео, в якому працівники спецпідрозділу «Сокіл» розповіли подробиці затримання Музичка.

28 березня народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман заявила, що її політсила може підтримати відставку Авакова.

Члени «Правого сектору» вимагають звільнення Авакова, звинувачуючи його в загибелі Музичка під час затримання останнього працівниками МВС.

В. о. Президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що Аваков може позбутися своєї посади, якщо слідча комісія виявить провину співробітників МВС у загибелі Олександра Музичка.

У свою чергу Аваков пообіцяв жорстко реагувати на кримінал в «Правому секторі».

На сьогоднішній день системою «Слово і Діло» зафіксовані 35 обіцянок Авакова. Який відсоток цих обіцянок було виконано, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: