Росія відмовляється йти на переговори щодо Криму - Турчинов

Читать на русском

В. о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов стверджує, що керівництво Російської федерації й далі уникає переговорів щодо ситуації в Криму.

«На превеликий жаль, Російська Федерація продовжує окупацію в Криму, і вони (керівництво РФ – ред.) йдуть від розв'язання конфлікту переговорним шляхом. Ми готові до переговорів, і на будь-яких з них це питання буде стояти першим" - заявив Турчинов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Крім того, Верховний головнокомандувач Збройних сил запевнив, що Україна готова себе захистити, і подальшої агресії від східного сусіда не буде. Раніше Турчинов також пообіцяв покарати винних у «здачі» Криму, якщо такі особи будуть встановлені.

Впевненість у силі української армії висловив і в. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський, який заявив, що нині Україна має найбільш боєздатне військо за всі роки незалежності.

Тим часом, виведення з півострова військовослужбовців, що залишилися вірними українській присязі, триває. Офіцерів, що побували у полоні російських військових і так званої самооборони Криму, Турчинов навіть пообіцяв нагородити.

Натомість, 28 березня Володимир Путін пообіцяв передати Україні техніку тих військових підрозділів, що не перейшли на бік росіян. Попри те,  бійці армії сусідньої держави перешкоджають вивезенню української техніки з півострова, - повідомив Михайло Коваль.

Наразі список обіцянок Олександра Турчинова, що 23 лютого призначений виконувачем обов’язки Президента України, складається із 69 обіцянок, 39 з яких перебувають у процесі виконання. Серед уже виконаних обіцянок політика, зокрема, звільнення полонених українських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: