Головне за ніч 29 березня

Читать на русском

Яценюк заморозив прожитковий мінімум

Зростання прожиткового мінімуму цього року не буде, заявив прем’єр Арсеній Яценюк на програмі «Шустер live».

«Чесно скажемо: ми в цьому році не збільшуємо мінімальні прожиткові стандарти, але ми в цьому році їх і не зменшуємо. Як було станом на 1 січня, так і буде до кінця поточного року», - повідомив він.

Яценюк, утім, додав, що прожитковий мінімум буде проіндексовано відповідно до рівня інфляції в Україні, який, за його прогнозами, може сягнути 14%.

У травні 2012 року Яценюк обіцяв, що після приходу опозиції до влади мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум становитимуть 2400 грн.

Уряд перекрив корупційні схеми попередньої влади – Семерак

Уряд припинив низку корупційних схем попередньої влади, а також працює над внесенням змін до антикорупційного законодавства, повідомив міністр Кабміну Остап Семерак в ефірі каналу ICTV.

«Лише за місяць роботи ми перекрили крани, з яких народні гроші текли в кишені олігархів і нечистих на руку чиновників. Ми багато уваги приділи боротьбі з корупцією, ліквідації тіньових схем, через які збагачувалася команда Януковича», - зазначив Семерак.

Міністр також назвав окремі законодавчі ініціативи уряду, спрямовані на подолання корупції.

«Програма уряду – великий перелік законів і рішень, які приймаються, з одного боку, для економії бюджетних коштів, з другого – для закривання бюджетних дірок, через які попередній уряд на чолі з Азаровим і Януковичем, Партією регіонів та комуністами крали, вимивали державні кошти у величезних розмірах… Зокрема, це закон про спрощені процедури ведення бізнесу. Ми внесли законопроект у Верховну Раду щодо тендерних закупівель, який має на меті практично вбити корупцію і практику розкрадання державних коштів», - підкреслив Семерак.

Нагадаємо, 27 лютого прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв, що новий уряд буде боротися з корупцією. Зокрема планувалося негайно створити Національне антикорупційне бюро.

Лукашенко не визнає легітимність Януковича

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не вважає Віктора Януковича легітимним президентом України. Інтерв’ю Лукашенка було показано в ефірі програми «Шустер live».

«Який він для мене президент… Одразу запитання: де твоя армія? Президент має бути зі своїм народом, навіть, якщо в тебе стрілятимуть», - заявив білоруський лідер.

Як відомо, вчора ЗМІ розтиражували чергове звернення Януковича, в якому той закликав провести в усіх регіонах України референдуми щодо їх статусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: