Тетяна Чорновол пропонувала Сашку Білому виїхати в Дагестан

Читать на русском

Голова Антикорупційного комітету Тетяна Чорновол зустрічалася з активістом «Правого сектора» Олександром Музичком, відомим як Сашко Білий, незадовго до його смерті й пропонувала йому виїхати з України.

Про це вона заявила на брифінгу в Українському кризовому центрі, передає кореспондент  «Слова і Діла».

«Так, я їздила до нього (до Музичка - ред.), тому що я знаю його віддавна. Я йому казала, що те, що ти робиш – ти вважаєш це правильним. Але також правильним це вважає Росія», – заявила вона.

Чорновол пропонувала Музичку провести оманливий для російського ФСБ хід.

«Невже ти не можеш заявити, що ти їдеш у Чечню, в Дагестан? І які сили ФСБ будуть підняті для цього! Я його про це просила», - передала вона деталі своєї розмови з Музичком.

Нагадаємо, про вбивство активіста «Правого сектора» Олександра Музичка на прізвисько Сашко Білий стало відомо в ніч на 25 березня. Останній загинув при затриманні його бійцями спецпідрозділу «Сокіл».

У зв’язку з цим «Правий сектор» вимагає відставки керівника МВС Арсена Авакова та притягнення працівників «Сокола» до відповідальності. Вчора ПС пікетував Верховну Раду з цією вимогою.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що приймає виклик «Правого сектора». На його думку, затримання Музичка проводилося в рамках закону. На доказ цього він оприлюднив відповідне відео та пообіцяв, що скоро всі подробиці цієї справи стануть відомі громадськості.

Системою «Слово і Діло» було зафіксовано 2 обіцянки Тетяни Чорновол, з якими можна ознайомитись на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: