Головне за ніч 28 березня

Читать на русском

Росія може атакувати будь-якої години – Парубій

Сконцентроване по периметру східного українського кордону 100-тисячне російське військо перебуває у стані бойової готовності. Загроза військової агресії залишається високою.

Таку думку висловив секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Парубій, передає «Слово і Діло».

Під час веб-конференції з заступником голови Атлантичної ради Деймоном МакВілсоном Парубій зазначив, що основним завданням російського політичного керівництва є зрив та недопущення проведення президентських виборів в Україні 25 травня. «За нашою інформацією, вони задіюють план, який має більш політичну і довготривалу стратегію зі зриву українських виборів. Але ми усвідомлюємо, що кожної ночі, кожної години може відбутися атака на територію материкової України. І ми до цього готуємось», – заявив Андрій Парубій.

Секретар РНБО також констатував, що нині російські війська знаходяться не лише в Криму, але й на Харківському, Донецькому, Чернігівському напрямках.

Раніше Парубій вже обіцяв, що Україна вбереже свою територіальну цілісність та суверенітет.

«Правий сектор» знову вимагав відставки Авакова

Учора ввечері представники «Правого сектора» пікетували Верховну Раду України з вимогою складання повноважень міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Згідно з інформацією прес-служби організації «акція мала на меті вимогу термінової люстрації правоохоронних структур, справедливе покарання винуватців трагедії на Грушевського та Інститутській та відставку міністра внутрішніх справ А. Авакова…  пікетування Верховної Ради було попереджувальною акцією».

Приводом для акції стало вбивство координатора рівненського «Правого сектора» Олександра Музичка.

26 березня сам Аваков заявляв про готовність до громадського контролю з цієї справи.

Міграційна служба України поки що працює в Криму

Служба працює на півострові у штатному режимі, а її співробітники продовжують виконувати свої функціональні обов’язки.

Про таке доповів на брифінгу в Кабміні 1-й заступник голови Служби Віктор Шейбут.

Він також додав, що «паралельно в Криму працюють фахівці Федеральної міграційної служби Росії, проте ніякого відношення до нас вони не мають, ми з ними не контактуємо».

По всій території Криму громадяни України мають право замінити паспорт, вклеїти фотокартку, змінити прізвище, поставити реєстрацію шлюбу.

Разом з тим існують складнощі з увезенням бланків українських закордонних паспортів на територію півострова. З цієї причини видача закордонних паспортів кримчанам здійснюється в Управлінні ДМС України в Херсонській області.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр А. Яценюк раніше озвучив наміри уряду розпочати видачу біометричних паспортів вже в поточному році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: