Заяви про підвищення ціни на газ для населення необґрунтовані – Тарута

Читать на русском

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута вважає заяви «Нафтогазу України» про підвищення ціни на газ для населення цілком необґрунтованими.

«Для початку потрібно вивчити ситуацію з внутрішніми ресурсами компанії, розібратися з собівартістю газу та вирішити проблему корупції, рівень якої у відомстві був традиційно високим», - заявив Тарута, повідомляє «Слово і Діло».

«Це означає, що як крали, так і будемо красти, а зараз просто заліземо в кишеню до населення. Ми точно не будемо погоджуватися з цим», - запевнив Тарута.

За його словами, найдоречнішим буде, якщо в ситуацію втрутяться народні депутати, щоб скасувати озвучене рішення «Нафтогазу».

Нагадаємо, 26 березня стало відомо, що з 1 травня тарифи на газ для населення підвищать на 50%. Проте в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв вважає, що тарифи для населення слід підвищувати приблизно на 40%, залежно від площі конкретного житла. Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан обіцяв, що різкого зростання ціни на газ не буде.

З 2 березня 2014 року Сергій Тарута – голова Донецької облдержадміністрації. В системі «Слово і Діло» зареєстровано 13 обіцянок Тарути, серед яких обіцянка закрити нелегальні копанки й створити систему електронного управління в Донецькій області. Поки що всі вони перебувають у процесі реалізації. «Слово і Діло» стежитиме за виконанням обіцянок політика.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: