Найщасливіша вулиця в Черкасах

Читать на русском

Найщасливіша вулиця Черкас, вона ж і найбільш живописна – це вулиця Хрещатик. Так-так, не тільки в Києві туристи ходять по Хрещатику.

Будинок місцевого РАГСу, Блакитний палац, обласна філармонія, художній музей – це далеко не повний перелік визначних пам'яток, що розташовані на цій вулиці. Ба більше, на Хрещатик дивляться вікна обласної податкової та державної адміністрації. Отож місцина з усіх сторін визначна, тому й варта уваги чиновників.

Загалом роботи по реконструкції майже трьох кілометрів Хрещатику ведуться з 2008-го року. Проте лише поточного року було завершено ремонт дорожнього покриття. Крім того, проведено капітальний ремонт мереж та заміну труб. Але на цьому справа не закінчиться: наступного року міська влада планує облаштувати на Хрещатику красиві тротуари, лавочки та замінити старі дерева тими, які б «додавали вулиці стрункості»!

Черкаський голова Сергій Одарич опікується не тільки центральним Хрещатиком. В 2009-му році міський очільник дав обіцянку капітально відремонтувати всі головні транспортні артерії міста, щоб «раз і назавжди» зробити дороги в місті. Сергій Олегович підрахував, що на ремонт доріг потрібно близько 100 млн. грн. Обіцяв знайти додаткові кошти в 2009-му році - шукав, але не знайшов… й до 2011-го продовжував шукати.

Тому саме в 2011-му році розпочалися роботи з ремонту основних транспортних магістралей міста. Кошти були залучені від випуску облігацій місцевих позик. Загалом було випущено цінних паперів на 60 млн. грн. І вже в 2012-му почалися масштабні роботи по реконструкції дорожнього покриття на вулицях Благовісній, Ільїна, Енгельса, Котовського, Смілянській, Одеській, Козацькій та проспекті Хіміків.


Наостанок про «черкаське море». Ні-ні, не про Кременчуцьке водосховище, а про море на вулицях міста під час великих злив. Черкащани можуть спокійно здавати свої водолазні костюми, адже зусиллями міського голови будуть ліквідовувані калюжі шляхом реконструкції зливової каналізації в проблемних місцях.

Отже, в Черкасах проходить масштабне облаштування доріг, а ми сподіваємося, що Сергій Олегович встигне розрахуватися з позикою у 60 млн. грн. під 14 % річних протягом своєї мерської каденції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: