Турчинов не знає, як ще чіткіше давати накази в Крим

Читать на русском

В. о. Президента Олександр Турчинов та міністр оборони Ігор Тенюх спростовують, що в українських військових у Криму нема розпоряджень від командування.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони, передає «Слово і Діло».

За словами Тенюха, інформація про те, що командування військових частин, дислокованих в АР Крим, нібито не отримує від керівництва чітких вказівок, не відповідає дійсності. «Будь-яке застосування частин і підрозділів Збройних Сил України можливе тільки після прийняття відповідних рішень Верховною Радою України та Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України», - підкреслив Тенюх.

Водночас Турчинов заявив, що з Києва надходять чіткі вказівки, як діяти військовим у Криму. «Міністерство оборони та Генеральний штаб ставлять завдання перед усіма військовими, які перебувають на території АР Крим, захищати свої кораблі, свої військові частини від нападників», - заявив Турчинов на зустрічі з генсеком ООН Пан Гі Муном.

Водночас екс-міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що хоче обійняти посаду Головнокомандувача Збройних Сил України через бездіяльність Турчинова.

Як відомо, Турчинов тепер не зможе поїхати до Криму, бо місцева влада заборонила йому в’їзд.

Турчинов у політиці з початку 90-х років. 22 лютого його обрали спікером ВР, а за день по тому – в. о. Президента України.

В системі «Слово і Діло» зафіксовані 65 його обіцянок. 5 із них він не зміг виконати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: