Кримський референдум нелегітимний – Петренко про Венеціанську комісію

Читать на русском

За словами міністра, міжнародний орган визнав кримський референдум нелегітимним, бо він порушує Конституцію України й суперечить нормам міжнародного права.

«Під багнетами автоматів з масовими фальсифікаціями представники Російської Федерації намагалися прикрити анексію Криму якимись напівюридичними документами. Це неприпустимо для тих країн, які мають договори про дружбу, і які заявляють, що вони є нібито партнерами, як це сказав представник РФ. Партнери і друзі не приходять один до одного з автоматами», - зазначив Петренко, повідомляє «Слово і Діло».

Крім того, на сесії заслухали звіт комісії про відповідність міжнародним стандартам у приєднанні Криму до Росії.

«Приєднання тієї чи іншої території є можливим лише за міжнародним договором між двома державами. І в жодному разі не в односторонньому порядку, а тим більше - із застосуванням військової сили», - запевнив очільник Мін'юсту.

Як раніше відреагував на кримський референдум Конституційний суд України, дивіться тут.

Петренко Павло Дмитрович - з 27 лютого 2014 року міністр юстиції України. В політиці з 2010 року. За даними системи "Слово і Діло" на його рахунку - 14 обіцянок. Остання, яку виконав, датована 6 березня. Детальніше - тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: