Турчинов доручив Пашинському боротися з рейдерством

Читать на русском

В. о. Президента України Олександр Турчинов доручив в. о. голови Адміністрації Президента Сергієві Пашинському сформувати робочу групу зі збору фактів рейдерських захоплень.

Про це повідомляє прес-служба сайту Президента, передає «Слово і Діло».

«Постановляю забезпечити збір, аналіз та узагальнення інформації про факти порушення законодавства, що пов'язані з протиправним поглинанням і захопленням суб'єктів господарювання, позбавленням права власності, використанням судів для рейдерства, а також про заходи, яких вживають уповноважені органи, щоб протидіяти таким порушенням», - повідомив Турчинов.

За повідомленням прес-служби, в робочу групу увійдуть працівники органів виконавчої влади, правоохоронних органів, нардепи, представники громадянських об'єднань, а також незалежні експерти.

Окрім цього, Пашинський має «запропонувати Генеральній прокуратурі України вжити невідкладних заходів для посилення нагляду за дотриманням законів про протидію протиправному поглинанню та захопленню суб'єктів господарювання, позбавленню права власності».

Нагадаємо, що кілька днів тому Верховна Рада Криму на чолі з його головою Володимиром Константиновим оголосила власністю Республіки Крим майно «Чорноморнафтогазу» та інших державних об'єктів України.

В свою чергу, Україна може компенсувати кримську «націоналізацію» майном Російської Федерації як в Україні, так і за кордоном.

Турчинов в українській політиці вже понад 15 років. В системі «Слово і Діло» зафіксована 61 обіцянка політика. Відсоток виконаних обіцянок високий, але який саме – дивіться в нашому рейтингу.

Пашинський зробив лише три обіцянки, одну з яких виконав. Яку саме – читайте в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: