Петренко пригрозив забрати майно «Газпрому»

Читать на русском

Україна може компенсувати кримську «націоналізацію» майном Російської Федерації як в Україні, так і за кордоном. Зокрема російського «Газпрому», в якого багато об'єктів на території Європи.

Про це заявив на прес-конференції міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент «Слово і Діло».

«Заяви, які були зроблені так званим кримським керівництвом про націоналізацію державної власності в Криму і відповідних природних ресурсів на шельфі Чорного моря, ми офіційно заявляємо, що якщо Російська Федерація визнає ці дії кримської влади, то Україна залишає за собою право застосовувати адекватні заходи по компенсації цих втрат за рахунок майна, яке належить Російській Федерації і знаходиться як на території України, так і в інших країнах. Ми будемо це робити в суворій відповідності з міжнародним і національним законодавством», - сказав Петренко.

Нагадаємо, раніше Павло Петренко заявляв про те, що Україна має значні претензії до Росії щодо неправомірного розподілу майна СРСР,  в тому числі не менше 80 мільярдів доларів за привласнення всіх рахунків громадян з радянського Ощадбанку.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 14 обіцянок Павла Петренка. Які з них він виконав, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: