Константинов і Аксьонов почали відділяти Крим від України

Читать на русском

Верховна Рада АРК на чолі з його головою Володимиром Константиновим оголосила власністю Республіки Крим майно «Чорноморнафтогазу», «Феодосійського підприємства із забезпечення нафтопродуктами», а також майно «Укртрансгазу», що перебуває на півострові. Про це йдеться у відповідній постанові парламенту Криму, опублікованій на його сайті.

Іншими своїми постановами Верховна Рада Криму перевела місцевий час у Криму на московський, а офіційною грошовою одиницею оголосила російський рубль. Також кримськими депутатами було створено кілька нових органів виконавчої влади.

Парламент Криму уповноважив його голову Володимира Константинова та прем'єра Сергія Аксьонова підписати договір про прийняття Криму й міста Севастополя у склад Російської Федерації.

Поза тим, Верховна Рада АРК перейменувався в Державну Раду Республіки Крим.

Також парламент Криму запропонував усім українським силовикам і чиновникам або присягти на вірність самопроголошеній республіці, або продовжувати роботу в іншому місці.

У свою чергу, прем'єр Криму Сергій Аксьонов у своєму Twitter повідомив, що РФ надала Криму допомогу в розмірі 15 млрд руб., що становить приблизно 4 млрд гривень.

Нагадаємо, що ще 28 лютого Константинов обіцяв, що Крим не буде від'єднуватися від України.

За час своєї роботи на посаді голови Верховної Ради АРК Константинов виконав менше третини своїх обіцянок. Які саме його обіцянки були виконані, а які ні, можна дізнатися тут.

Учора екс-віце-прем'єр Олександр Вілкул висловив думку, що уряд повинен запропонувати АРК максимальну політичну автономію, зокрема дати можливість самим обирати керівництво, але при цьому Крим має залишитися українським.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: