Ярема "жорстко відсіче", якщо російські військові ступлять на материк

Читать на русском

Віце-прем'єр Віталій Ярема заявив, що українські силовики жорстко присічуть будь-які спроби російських військових перейти на материкову частину України.

Про це він сказав, коментуючи заяву президента РФ Володимира Путіна про приєднання Криму до Росії, передає «Слово і Діло» з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

«За цей короткий період управління країною новою владою ми змогли відродити українське військо. Ми в змозі адекватно відповісти агресору, якщо він буде вчиняти дії на континентальній частині України» , - зазначив він.

Віце-прем'єр додав, що Міністерство оборони і Внутрішні війська отримали відповідні доручення.

«Ми не дозволимо агресору далі просунутися на територію України», - резюмував чиновник.

Як відомо, сьогодні в Кремлі був підписаний договір між Росією та Кримом про прийняття до РФ нового суб'єкта - Республіки Крим.

Президент РФ Володимир Путін виступив з цього приводу зі зверненням, у якому зупинився на "історичній та культурній приналежності Криму до Росії", "справедливості" кримського референдуму й "нелегітимності" української виконавчої влади.

Варто зазначити, що на підписання цієї угоди не запросили Віктора Януковича, якого Кремль і низка народних депутатів від Партії регіонів вважають легітимним президентом України.

Нагадаємо, 16 березня 2014 Ярема пообіцяв, що після проведення референдуму в Криму частини Збройних сил України залишаться на території півострова.

Того ж дня він також заявив, що в разі застосування зброї з боку російських військових українські збройні сили будуть використовувати зброю у відповідь.

Згідно зі статистикою порталу «Слово і Діло» поки що Ярема зміг виконати лише десяту частину своїх обіцянок. Які саме обіцянки вдалося виконати віце-прем'єру, можна переглянути тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: