Константинов і Медведчук нарвалися на санкції від Канади

Читать на русском

Канада ввела додаткові санкції проти голови кримського парламенту Володимира Константинова, самопроголошеного прем'єра Криму Сергія Аксьонова та лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука. Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на «Кореспондент».

Про санкції проти згаданих українських політиків, а також низки російських чиновників ідеться зокрема на сайті прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера.

«Наш уряд оголошує додаткові санкції, які послугують подальшому ізолюванню Росії від міжнародного співтовариства. Канада не буде стояти осторонь, коли Росія порушує суверенітет і територіальну цілісність України» , - зазначає канадський прем'єр.

Напередодні повідомлялося, що санкції проти Віктора Януковича та Віктора Медведчука, а також низки політиків Росії у зв'язку з проведенням референдуму в Криму вводяться також Сполученими Штатами.

Крім того, ЄС теж вводить санкції проти 21 чиновника, причетних до подій у Криму.

14 березня 2014 р. міністр юстиції Павло Петренко заявив, що його відомство докладе максимуму зусиль, щоб повернути в Україну колишніх чиновників, на яких відкриті кримінальні провадження.

У свою чергу, нинішній голова СБУ Валентин Наливайченко 23 лютого 2014 р. обіцяв, що високопоставлені чиновники, які віддавали накази про вбивства під час акцій протесту в Києві, будуть затримані.

Проект «Слово і діло» зафіксував 14 обіцянок Володимира Константинова. Які з них були виконані, а які ні, можна дізнатися тут.

Водночас Віктор Медведчук відзначився двома обіцянками, з результатами виконання яких можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: