ЄС та США ввели санкції проти Януковича та Медведчука

Читать на русском

США вводять санкції проти Віктора Януковича та Віктора Медведчука, а також проти кількох політиків Росії у зв’язку з проведенням референдуму в Криму.

Про це повідомляє прес-служба Президента США Барака Обами, за даними «Слово і Діло».

Згідно з документом санкції впроваджені проти відстороненого президента Віктора Януковича та лідера Українського вибору, кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Також санкції прийняті щодо помічника президента Росії Владислава Суркова, радника президента Володимира Путіна Сергія Глазьєва, члена Ради федерації Федеральних зборів Андрія Кліншаса, голови Федеральних зборів Валентини Матвієнко, заступника прем’єра Дмитра Рогозіна.

Санкції впроваджені проти самопроголошеного прем’єра Криму Сергія Аксьонова та самопроголошеного спікера Криму Володимира Константинова.

Згідно з санкціями будь-яке майно цих осіб у США заблоковано, їхні активи заарештовані. Також планується блокування власності підприємств і осіб, які займаються в Росії озброєнням та військовим обладнанням. Прізвища осіб має визначити міністр фінансів США. Крім того, переліченим особам заборонено в'їзд до США.

У свою чергу, ЄС також вводить санкції проти 21 особи, дотичної до подій у Криму, повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс у Твіттері. «Вісім осіб з Криму, десять - із Росії, в тому числі представники Думи й Ради Російської Федерації, та три воєначальника, один із яких - головнокомандувач Чорноморського Флоту РФ», - повідомив він.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 437 обіцянок Януковича. Який відсоток виконаних обіцянок – дізнайтеся в рейтингу.

У свою чергу, Медведчук зробив лише дві обіцянки. Чи виконав він їх – дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: