Одарченко теж прихистить біженців із Криму

Читать на русском

На Херсонщині створили пункти прийому біженців із Криму. Про це заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко, пише «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення прес-служби ОДА Херсонської області.

«Відпрацьовано схеми, яким чином ми будемо розселяти людей, забезпечувати їх харчуванням, транспортувати до місць призначення. Якщо людей буде велика кількість, ми готові ставити питання перед Кабінетом Міністрів України щодо залучення додаткового фінансування на будівництво житла для проживання цього населення», - заявив Одарченко.

Він зазначив, що влада Херсонської області робить усе, щоб у разі необхідності забезпечити прийом евакуйованих громадян.

Раніше готовність приймати біженців висловив голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

У той самий час на Львівщині вже гостює 830 біженців із Криму, ще 10 сімей самостійно прибули на територію області й знаходяться у своїх родичів та знайомих. За інформацією Львівської облдержадміністрації, яку очолює Ірина Сех, ще 1729 кримчан хочуть тимчасово проживати на Львівщині, з них 886 - дорослі, 934 - діти.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 17 обіцянок Одарченка. Приміром, 11 березня він заявив, що не залишить Крим без електроенергії. Будь-які провокації, які призвели б до збоїв у подачі електроенергії на півострів, неможливі, заявив він. 

Скільки обіцянок Одарченко не зміг виконати, а скільки - у процесі виконання, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: