Україна відкликала посла з РФ (доповнено)

Читать на русском

Міністерство закордонних справ України відкликає для консультацій посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка через події у Криму.  

"У зв'язку з ситуацією навколо Автономної Республіки Крим та необхідністю обговорення деяких її міжнародних аспектів українська сторона відкликає для консультацій посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті МЗС України. Повідомляє кореспондент «Слово і Діло».

Нагадаємо, раніше про таку можливість заявляв лідер партії «УДАР» Віталій Кличко на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Ми вимагаємо показати світу чітку позицію та волю, вимагаємо симетричних дій – відкликати українського посла з Москви для консультацій», - заявив Кличко.

Він також перерахував інші кроки, які потрібно здійснити для того, щоб покращити ситуацію в Криму і змусити Росію припинити анексію Криму, «бо переговори щодо Криму вирішуються не в Криму і не в Києві, а в Москві». «Ми вимагаємо денонсації угоди про розташування Чорноморського флоту Росії в Криму, застосування санкцій до тих, хто підбурює сепаратистичні настрої в Україні – Аксьонова, Константинова та їхніх сподвижників, замороження рахунків відповідальних за сепаратизм, заборони в’їзду в Україну, арешту нерухомості та підприємств, звернення до урядів інших країн про аналогічні заходи», - пояснив Кличко.

Нагадаємо, що Верховна Рада АРК оголосила власністю Республіки Крим майно «Чорноморнафтогазу», «Феодосійського підприємства із забезпечення нафтопродуктами», а також майно «Укртрансгазу», що перебуває на півострові.

Слід нагадати, що на минулому тижні голова Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив про існування плану моментального вирішення ситуації в Криму, який буде реалізовано у випадку загострення конфлікту.

А 28 лютого 2014 року Парубій пообіцяв, що влада вживатиме «дієвих та оперативних» заходів для нейтралізації сепаратизму в Криму. Ці обіцянки поки залишаються невиконаними. 

Усього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 108 обіцянок Кличка. Які з них політику ще належить реалізувати, дивіться в нашому рейтингу відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: