Чиновників з команди Януковича люструватимуть пожиттєво - Соболєв

Читать на русском

Екс-президента Віктора Януковича, колишнього генпрокурора Віктора Пшонку, екс-голову Адміністрації президента Андрія Клюєва, колишнього заступника голови АП Андрія Портнова, екс-міністра юстиції Олену Лукаш та екс-голову СБУ Олександра Якименка чекає пожиттєва люстрація.

Про це сьогодні на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив голова Люстраційного комітету при Кабінеті Міністрів Єгор Соболєв, передає кореспондент «Слова і діла».

Також він додав, що розроблений його відомством люстраційний план включає три частини – перша з них стосується люстрації вищезгаданих чиновників з команди екс-президента.

Друга частина люстраційного плану, зі слів  Соболєва, передбачає звільнення з посад з забороною «вдягати мантію» протягом 5 років всіх суддів, котрі були причетні до винесення незаконних рішень проти учасників протестів в Україні. 

«Завдання спецкомісії не перевірити рішення суддів, які допомагали терору, а знайти ці рішення і переконатися, що всі судді відправлені в небуття», - зазначив Соболєв.

При цьому він заявив, що законопроект про люстрацію вже готовий і висловив пропозицію щодо розгляду його Верховною Радою вже завтра, 13 березня.

Третя частина плану, на думку Соболєва, найскладніша і стосується люстрації міліціонерів: законопроект з цього питання ще не підготовлений, але з часом також буде запропонований на розгляд Верховної Ради. 

Нагадаємо, міністр юстиції Павло Петренко 27 лютого 2014 року заявив, що одним із першочергових його завдань на новій посаді є проведення цивілізованої люстрації всіх міністерств.

Нинішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк ще 6 грудня 2013 року взяв на себе зобов’язання прийняти закон про люстрацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: