ВР Криму абсолютно не тривожиться незаконністю свого референдуму

Читать на русском

Незважаючи на те, що Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення ВР Криму про проведення місцевого референдуму з питань статусу автономії, на півострові йде повномасштабна підготовка до нього.

Так, 5 березня голова ВР Криму Володимир Константинов провів нараду з сільськими головами та мерами міст з питань організації місцевого референдуму про розширення повноважень АРК, передає прес-служба кримського парламенту.

«30 березня буде визначена доля автономії, яку повинні визначити кримчани. Республіканська влада не буде нічого придумувати і вирішувати за кримчан. Наше завдання - не відступити і захистити результат волевиявлення», - заявив Константинов.

Він додав, що підготовка до референдуму вже стартувала - утворена робоча група, яка відпрацьовує Положення про проведення республіканського (місцевого) референдуму та інші нормативні документи.

При цьому Константинов назвав фінансову ситуацію на півострові стабільною, повідомивши, що «всі регіони Росії надають Криму фінансову підтримку».

Голова кримського парламенту вкотре наполіг на легітимності референдуму, при цьому засумнівавшись у легітимності центральної влади.

«Не ми це придумали, що у нас в країні два президента, а президент і голова Верховної Ради - одна особа... Якщо в країні є інститути влади і дотримуються процедури, тоді це влада. Якщо ж цього немає, це махновщина і анархія. Вони внесли хаос в юридичну систему країни... те, що зараз відбувається в Києві - це просто беззаконня. Справжнісінький конституційний переворот», - прокоментував він.

Також Константинов додав, що переговори з центральною владою почнуться тоді, коли вона «наведе порядок на Хрещатику», тому що з «партизанами» він спілкуватися не має наміру.

Нагадаємо, що приблизно о 4:00 27 лютого будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів АРК захопили озброєні люди. Після цього Верховна Рада Криму почала приймати нелегітимні кадрові рішення, а також призначила референдум про статус Криму.

Водночас 28 лютого 2014 року Константинов заявив, що ніяких рішень щодо від'єднання Автономної республіки від України прийматися не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: