Референдуму в Криму не буде – суд визнав рішення ВР АРК незаконними

Читать на русском

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення ВР Криму щодо висловлення недовіри Раді міністрів Криму, призначення Сергія Аксьонова на посаду голови Радміну АРК та про проведення місцевого референдуму з питань статусу автономії.

Про це 4 березня повідомила прес-служба ГПУ, відповідне клопотання якої задовольнив суд.

«Зважаючи на зупинення адміністративним судом вищевказаних рішень ВР АР Крим, всі дії та рішення Сергія Аксьонова як керівника Ради міністрів АР Крим та від імені цього органу є незаконними та вважаються такими, що вчинені без відповідних правових підстав», - зазначається в повідомленні.

В прокуратурі також нагадали, що відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України виконання ухвал суду з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно.

Нагадаємо, приблизно о 4 годині ранку 27 лютого будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів АРК захопили озброєні люди. Після цього Верховна Рада Криму почала приймати нелегітимні кадрові рішення, а також призначила референдум щодо статусу Криму.

Паралельно з цим російські військові в Криму вдалися до блокування стратегічних об’єктів та частин української армії і проведення масштабних маневрів військової техніки.   

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: