Об’єднуватися в одну державу не хочуть ні українці, ні росіяни

Читать на русском

Об’єднання в одну державу України та Росії не підтримують більшість населення обох країн.

Як повідомляє офіційний сайт фонду «Демократичні ініціативи», про це на прес-конференції «Росія як учасник політичного конфлікту в Україні: що буде далі?» заявив гендиректор Київського міжнародного Інституту соціології Володимир Паніотто.

При цьому соціолог спирався на дані російської дослідницької організації  «Левада-Центр» від 25 лютого 2014 року, згідно з якими більша частина населення Росії хоче, щоб обидві держави залишалися незалежними, але дружніми.

Варто сказати, що власне дослідження фонду «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» та Київського міжнародного інституту соціології за 8 - 18 лютого 2014 року, в ході якого було опитано 2032 респонденти з усіх областей України, підтверджує цю громадську думку.

Зокрема, за об’єднання з Росією виступають 12% українців: 26% на Сході України, 19% - на Півдні, 5% - у Центрі та 1% - на Заході.

«Найбільше прихильників об’єднання з Росією в АР Крим (41%), Донецькій області (33%), Луганській (24%), Одеській (24%), Запорізькій (17%), Харківській області (15%), але й там переважає підтримка нинішнього статусу відносин з Росією – як двох незалежних дружніх держав», - зазначається в даних дослідження.

Нагадаємо, 28 лютого екс-президент України Віктор Янукович пообіцяв, що не буде звертатись за військовою допомогою до Росії, проте вже 4 березня стало відомо, що Янукович офіційно попросив російський уряд надати військову допомогу для «наведення конституційного ладу в Україні».

27 лютого 2014 року міністр фінансів Олександр Шлапак повідомив, що з Росією планується продовжити переговори щодо фінансового співробітництва і газових питань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: