У Раді пропонують терміново легалізувати вогнепальну зброю

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Микола Катеринчук пропонує легалізувати вогнепальну зброю в Україні шляхом прийняття Верховною Радою відповідної постанови.

Про це політик сказав на брифінгу, повідомляє «Слово і діло».

Як пояснив Катеринчук, така його пропозиція продиктована зовнішньою військовою загрозою з боку Росії і необхідністю підтримки правопорядку в Україні народними дружинами.

При цьому нардеп пропонує легалізувати всю незареєстровану вогнепальну зброю, яка вже є на руках у населення, крім одиниць зброї, які фігурували в кримінальних справах.

Крім того, Катеринчук вважає за необхідне дозволити придбання зброї за паспортом, без проходження існуючих юридичних процедур.

Нагадаємо, ще в 2008 році екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяв, що на початку 2009 року всі «свідомі» громадяни України зможуть вільно купувати травматичну зброю, але обіцянку виконано не було.

Водночас 14 серпня 2013 року народний депутат від партії «Батьківщина» Геннадій Москаль запевнив, що він до останнього боротиметься проти ухвалення законопроекту про вільний продаж травматичної зброї.

Про вільний продаж вогнепальної зброї в парламенті поки мова не йшла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: